nl | fr | en | de

Intro

........................................................................

Authentiek en pittoresk

De pittoreske "Botev Houses" liggen aan de rand van het landelijke dorpje Mirovets in een zacht glooiend heuvellandschap in het NO van Bulgarije.
De drie charmehuizen zijn gerestaureerd in traditionele Bulgaarse stijl en hebben eigentijds comfort. Zij liggen op een privédomein van +/- 1 ha met een zwembad.
Elk huis heeft een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.
Een uitgelezen plek om spanning en stress te ruilen voor een deugddoend "dolce far niente".

Ooievaarsdorp

Mirovets kijkt uit op het meer "Beli Lom". Dit meer is 9 km lang en vormt een trekpleister voor tal van watervogels.
Het dorp staat lokaal bekend als het "ooievaarsdorp". Elke lente opnieuw strijken de ooievaars er neer in hun nesten op lantaarnpalen die boven de daken van Mirovets uittorenen. Je ziet deze statige vogels een hele zomer lang met sierlijke wiekslag doorheen de valleien of hoog in de lucht zweven. Een lust voor het oog!

Landelijke charme

De onmiddellijke omgeving is traditioneel agrarisch. De voorbijganger wordt er vriendelijk begroet door de schaapherder, koewachter of geitenhoeder die dagelijks op stap gaan met hun kudde.

Ontspanning

De natuur is mooi met weidse landschappen en biedt uitgebreide ontspanningsmogelijkheden: wandelen, fietsen, schilderen, fotografie, visvangst, jacht, …
In het zwembad vind je verkoeling naar hartenlust, genietend van het uitzicht op de ongerepte heuvels.

Bulgarije ontdekken

Gelegen in de driehoek Shumen – Targovishte – Razgrad, vormen de "Botev Houses" een uitstekende uitvalsbasis om op ontdekking te gaan.
Er is keuze tussen tal van boeiende en interessante (dag)uitstappen in de verschillende windrichtingen. De Zwarte Zeekust, steden met historisch erfgoed, de Donauvlakte, natuurreservaten en archeologische sites zijn het ontdekken meer dan waard!